Webshopmarkt met lokale webshophouders

Webshopmarkt met lokale webshophouders

Thijs Buijs van Trendy Hotels drukte op zijn eigen manier uit, waarom je bij hem een bijzonder hotel moet gaan boeken

LEIDSCHE RIJN – De eerste Webshopmarkt is een feit. Het kopen via webshops neemt een enorme vlucht, maar wie zitten er achter de websites? Plaatselijke zzp’ers! Veertig van hen namen deel aan een markt zaterdag in Vleuterweide bij deZingende Toren.
Het was een bijzondere markt met producten van allerlei soort, kleur en maat. Van steigerhout via beveiligingscamera’s tot speciale hotelkamers, waarbij de webshopeigenaar in een bed lag met zijn firmanaam op kussen en deken. Met daartussenin bijzondere kledingaccessoires en veel ontwerpers in allerlei soorten en maten.
Een voorbeeld: De Tante van Bas is een site, waarop iedereen een cadeau kan vinden voor familie, vriend of buur. Nanda Lamme uit De Woerd staat achter de kraam. ‘Verrassend om nu opeens je klant live te ontmoeten! Goed om regionale bekendheid te krijgen, maar deze plek is wel minder hip dan een markt in het Griftpark of in de Utrechtse Fabrique. Maar ook hier heel goed om mensen te ontmoeten, niet via twitter, facebook of linkedIn!’
De wijkagent en toezichthouders van Vleuterweide sturen mensen door naar ‘365Cam’ voor een set bewakingscamera’s voor je huis, in het kader van de ‘Week tegen de inbraak’.

Wonderlijk
De wonderlijkste ‘webshop’ is echter de ESDsite. Ruud van Vliet uit Langerak is docent ESD-opleidingen, waarin mensen wordt geleerd om eerst met een apparaatje de statische elektriciteit van je lichaam en kleren af te halen, voordat je met elektronica in computers of andere elektronische apparatuur gaat werken. ‘Door de statische elektriciteit kunnen elektronische onderdelen gemakkelijk geleidelijk aan ontregeld raken.’ Je doet het met een eenvoudig apparaatje, dat je niet bij Ruud, maar bij een computershop moet kopen! Van Vliet krijgt grote groepen mensen van bijvoorbeeld defensie en ziekenhuizen over de vloer om met dit apparaatje te leren werken.
Organisator Frank Verschoor van Zspot en Leidsche Rijn Werkt, die samen met Klets.nu, Rood ontwerp, Trendy Hotels, UNKontwerp, DVBmedia en Spool Me sewing kits de markt heeft opgezet, is enthousiast. ‘Veertig van honderd websiteshops uit Leidsche Rijn zijn hier! Het weer werkt gelukkig mee. We willen zo een duurzame wijkeconomie opzetten. Kijken wat werkt en niet werkt.’ De organisatie had liever gezien dat de kramen meer in het winkelgedeelte zelf hadden kunnen staan, maar de winkeliers hadden toch wat bedenkingen bij zo’n markt voor hun deur. Het is immers niet duidelijk in hoeverre er sprake is van concurrentie of van een aanvulling op de diversiteit. Verschoor weet niet of de markt voor herhaling vatbaar is. ‘Het zijn webshophouders, geen marktkooplui; ik ga het later vragen!’

Tekst en foto Dries van Dijk

By |2016-11-01T08:51:40+02:00oktober 11th, 2012|Actueel|0 reacties

Laat een reactie achter