Rabobank Utrecht bestaat 100 jaar en organiseert daarom de prijsvraag Het Samenspel voor ‘goede maatschappelijke ideeën’. Voor de verwezenlijking van de 10 beste ideeën stelt de Rabobank in totaal 200.000 euro beschikbaar.

Meedoen aan Het Samenspel staat open voor iedereen die woont, studeert of werkt in Utrecht, Nieuwegein, Vleuten/De Meern of Harmelen, het werkgebied van Rabo Utrecht. De Rabobank helpt deelnemers om hun ideeën verder uit te werken via zogeheten verrijkingsavonden waarbij deelnemers kunnen sparren met Rabobank-klanten uit verschillende branches. Dat moet uiteindelijk leiden tot betere plannen.

De inzendingen moeten innovatief zijn, zorgen voor verbinding of bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Ideeën kunnen tot 1 september worden ingediend via de site van Het Samenspel. Een onafhankelijke jury onder leiding van Jacqueline Cramer, oud-minister en nu directeur van het Utrecht Sustainability Institute en hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht, bepaalt welke maximaal vijftien inzendingen doorgaan naar de finale. Vervolgens kiezen op 4 november leden van de lokale Rabobank de winnaars van Het Samenspel. De publieksprijs van 7.500 euro is voor de finalist met de meeste online stemmen.