Neem een kijkje in het nieuwe Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn

240x180Op 16 september gaat het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn open. Geïnteresseerden mochten alvast een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. Op 7 september is er een open dag.

Mannen in overalls lopen door de lege gangen van het ziekenhuis, kabels hangen uit het plafond en de plantenbakken zijn nog leeg. Ruim een maand geleden heeft het St. Antonius Ziekenhuis de sleutel overhandigd gekregen van het nieuwe ziekenhuisgebouw. Het ziekenhuis heeft nog een kleine vier maanden de tijd om het gebouw in te richten.

De ingang van het ziekenhuis bevindt zich op de begane grond. Via een (rol)trap, komt de bezoeker of patiënt op de eerste verdieping waar zich twee recepties bevinden. Langs een lange gang bevinden zich hier ook de 22 poliklinieken van het nieuwe ziekenhuis, waaronder de duizeligheidspolikliniek.

In het ziekenhuis komen 20 vierpersoonskamers, 64 eenpersoonskamers en 70 dagbehandelingskamers. De vier verpleegafdelingen bevinden zich op de vierde en vijfde verdieping. Op de middelste, derde verdieping is alle apparatuur ondergebracht.

In het gebouw zijn ook tien binnentuinen die allemaal, op één na, niet toegankelijk zijn. Die ene binnentuin die wel toegankelijk is wordt door de afdeling revalidatie gebruikt om patiënten die slecht ter been zijn te laten oefenen met het nemen van allerlei hindernissen die ze onderweg tegen kunnen komen. (deStadUtrecht.nl)

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

StAntonius3
De ingang op de begane grond met ‘trapkunstwerk’ van de architect.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

StAntonius2
De (rol)trap naar de eerste verdieping.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

StAnonius4
De eerste verdieping met de receptie en poliklinieken.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

StAntonius5
De apparatuur op de derde verdieping.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

StAntonius6
De kinderafdeling.

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Nieuwsbrief Leidsche-Rijn.nl

Meld je gratis aan en blijf op de hoogte in Leidsche Rijn!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

© 2021 Leidsche-Rijn.nl | Privacy | Website van

Scroll naar top