Al weer bijna een jaar geleden werd op een mooi grasveldje in Utrecht geschiedenis geschreven: het allereerste intercorporale festival genaamd Lotus werd een feit. Op 12 juli 2011 waren ruim 3.000 studenten uit heel Nederland getuige van een waanzinnige dag: Aeroplane, De Humangrijpmachine, OleneKadar, springkussens, jillz pils, Fritz in de regen maar gelukkig ook Egbert in een tent, niets van dit alles mocht ontbreken….

De vraag rees dus al snel of zo’n dag opnieuw georganiseerd kon worden in 2012. Op deze vraag is nu eindelijk een antwoord gekomen; wat voorgaande editie werd neergezet bleek te succesvol voor een eendagsvlieg. Lotus Festival is nu een jaarlijks terugkerend concept georganiseerd door een commissie van het U.S.C. bijgestaan door professionele organisaties met betrekking tot het geven van advies.

Lotus Festival zal dit jaar plaatsvinden op 5 juli in het Maximapark te Vleuten/Utrecht. Er zal een gevarieerd dagprogramma samengesteld worden van 11.00 tot 23.00 waarin zowel muzikale als culturele vlakken aan bod komen verdeeld over drie verschillende area’s. Zo zullen er diverse DJ acts, bekend van festivals als Mysteryland en Awakenings, neergezet worden verspreid over twee area’s en zal één area volledig in de sferen van een Apres-ski bar ingericht worden aangevuld door culturele acts/attracties. Naast de drie area’s zal het terrein onder andere worden voorzien van catering, barretjes, sanitaire voorzieningen en giftshops. Het Maximapark zal omgetoverd worden tot een heus festivaldorp waar van alles te beleven valt!