ststadeBurenhulp is van alle tijden. Maar niet iedereen kent zijn buren.
De ALGEMENE HULPDIENST koppelt al 45 jaar vraag en aanbod van buurtbewoners
aan elkaar. Vrijwilligers van de ALGEMENE HULPDIENST helpen met klusjes in en om huis. Ze gaan mee naar het ziekenhuis, doen boodschappen en bieden hulp bij de administratie of taalvragen. Als mensen behoefte hebben aan een beetje aanspraak komen vrijwilligers ook gewoon voor de gezelligheid op bezoek.

Veel Utrechters kennen de Algemene Hulpdienst, maar dat geldt niet voor iedereen. Vooral in relatief nieuwe wijken als Leidsche Rijn is nog lang niet iedereen op de hoogte van het aanbod. Daar wil Stichting Stade komende tijd verandering in brengen met de campagne: Iets doen voor een ander. GEWOON IN LEIDSCHE RIJN.

Mark van Ieperenburg is vrijwilliger bij de Algemene Hulpdienst. Hij woont in Leidsche Rijn en gaat iedere zaterdag wandelen met buurtbewoonster mevrouw Jansen.
Mark: ‘Als ik met haar op stap ben, denk ik niet aan morgen en niet aan gisteren. Ik ben, zoals ze dat zo mooi zeggen, helemaal in het NU. Samen met mevrouw Jansen geniet ik van alles wat we onderweg tegenkomen en van ons contact. Op dat moment zijn we volkomen gelijkwaardig aan elkaar. Voor mij is dat de essentie van vrijwilligerswerk: dat je er in het hier en nu even helemaal voor elkaar bent.’

Meer informatie of aanmelden als cliënt of als vrijwilliger?
Mail naar [email protected] of bel 030 – 2361743. De Algemene Hulpdienst is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook een kijkje nemen op www.stichtingstade.nl onder Algemene Hulpdienst.