Een vlinderhof in het Maximapark

Een vlinderhof in het Maximapark

Steun het idee van een vlinderhof in het MáximaparkOp de Dag van het Park is het idee Vlinderhof gelanceerd: een tuin met prachtige vaste planten en siergrassen. De vaste planten zijn ook aantrekkelijk voor vlinders, libelles en andere insecten. De tuin is gepland in de Binnenhof van het Máximapark, tuin zuiden van de Lelievijver, vlakbij het trekpontje.

Een vlinderhof in het Maximapark

Piet Oudolf
De tuin zal worden ontworpen door Piet Oudolf. Deze tuinarchitect is internationaal zeer gerenommeerd en bekend van onder andere de High Line in New York. Hij heeft een reeks van spraakmakende en prachtige tuinontwerpen gemaakt in Engeland, Amerika, Duitsland, Zweden, Spanje, Italië, maar ook in ons eigen land.

Op de Dag van het Park is door veel bewoners en ook door de gemeente enthousiast gereageerd op dit initiatief. Daarom gaan de voorbereidingen voor deze tuin in volle gang verder.

Op de hoogte via Facebook
Als je dit idee ook leuk vindt en op de hoogte wil blijven, ga dan naar de facebookpagina www.facebook.com/vlinderhof om te liken. Of doe een vriendschapsverzoek aan www.facebook.com/vlinderhofmaximapark. Op deze pagina’s zijn ook foto’s en films te zien van de ontwerpen van Piet Oudolf.

By |2016-11-01T08:51:42+02:00juni 25th, 2012|Actueel|0 reacties

Laat een reactie achter