Cursus Babygebaren

Cursus Babygebaren

Ook zo benieuwd naar wat er in dat koppie omgaat? Waarom je kindje huilt of wat hij nou eigenlijk bedoelt? Je kunt er nu achter komen! Babygebaren Utrecht verzorgt cursussen en themaworkshops voor ouders, verzorgers en geïnteresseerden en geeft daarmee een kijkje in de gedachten- en belevingswereld van baby’s.

Babygebaren Utrecht is er met name op gericht de communicatie tussen baby en ouders/verzorgers te ondersteunen en te bevorderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat baby’s van 6 à 7 maanden die regelmatig in aanraking komen met gebarentaal, al vanaf 8 à 9 maanden na de geboorte kunnen communiceren door middel van gebaren. Een baby kan dus al veel eerder dingen begrijpen en zelf duidelijk maken, dan voorheen werd aangenomen.

Met babygebaren worden frustraties (en de bijbehorende huilbuien) verminderd en wordt de taalontwikkeling bevorderd. Door het intense contact, wordt ook nog eens de ouder-kind relatie versterkt. Een ander bijkomend voordeel is dat babygebaren communicatie met doven en slechthorenden mogelijk maakt, aangezien de gebaren afkomstig zijn uit de officiële Nederlandse Gebarentaal.

Babygebaren Utrecht verzorgt cursussen in Utrecht en omgeving voor ouders, verzorgers (bijv. kinderdagverblijven, peuterspeelzalen e.d.) en geïnteresseerden. In drie bijeenkomsten leren cursisten een groot aantal gebaren en krijgen ze waardevolle tips en technieken om de gebaren toe te passen in het dagelijks leven. De eerstvolgende cursus start op zaterdag 6 oktober a.s. Kijk voor meer informatie op www.babygebarenutrecht.nl.

Geef je kind een stem voordat het kan praten en schrijf je nu in voor de cursus!

By |2015-09-22T11:51:21+02:00september 17th, 2012|Actueel|1 reactie

1 reactie

  1. Petra Vleugel 4 januari 2016 om 13:56 - Antwoorden

    Goedendag, hebben jullie dit jaar weer een cursus en zo ja, wanneer is het?

Laat een reactie achter