Zomerfestival 2010

Vorig jaar werd dit festival voor het eerst georganiseerd en het was een groot succes; een stralende dag met enthousiaste bezoekers die genoten van de vele activiteiten en de mooie en sfeervolle omgeving.

Het festival richt zich vooral op bezoekers uit de regio; ‘de buren van het kasteel’. Het festival biedt muziek, theater en activiteiten voor jong en oud en de gratis rondleidingen door kasteel en tuinen geven bezoekers de mogelijkheid om het kasteel en het park (nog beter) te leren kennen.

Programma
Een greep uit de activiteiten: Voor de jongere bezoekers zijn er optredens van Opera Tralala, Hakim (bekend van Sesamstraat) en de zangeressen en musicalsterren Linda Wagenmakers en Maud Mulder zingen en spelen scènes uit de sprookjesmusicals Hans en Grietje en Roodkapje.

De kinderen kunnen ook zelf actief op avontuur in het park:
hutten bouwen, broodjes bakken, geblinddoekt langs een touw op avontuur, waterbeestjes vangen en bekijken en luisteren naar spannende verhalen. Voor de kleintjes is er een poppentheater en een optreden van Serge met het aapje Coco.

Het muzikale aanbod is zeer gevarieerd: van klassieke muziek door de Van Swieten society (in de kapel) tot Afrikaanse muziek, Franse chansons, Latin en Pop door de Brassbabes.
De muziek van de band Nadjazzda is soulfull, smoothy jazz en Latin. En de bekende zangeres en winnares van een zilveren harp Giovanca brengt een muzikale combi van soul, jazz, pop en hiphop.

Natuurlijk is er de mogelijkheid om te eten en te drinken op een van de terrassen en de kramen op de streekmarkt bieden een grote keuze aan producten uit de eigen landelijke omgeving. De tuinen (en hopelijk het mooie weer) nodigen ook uit voor het nuttigen van de, al dan niet zelf meegebrachte, picknick.

Bezoekers uit de naaste omgeving van het kasteel worden aangemoedigd om op de fiets te komen. Dat is niet alleen goed voor het milieu en de conditie maar ook voor de fiets zelf want die kan ter plekke mooi versierd worden!
Een compleet overzicht van het programma.

Locatie: Kasteel de Haar

Prijs: Gratis

Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur

Leeftijd: alle leeftijden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zomerfestival 2010” te beoordelen
Scroll naar top